feb 6, 2011

Posted by in Mina tarotkort | 0 Comments

Radiant Rider-Waite

En kopia på den klassiska Rider-Waite leken som de flesta lekar i dag är baserad på, men denna har förstärkta färger (därmed namnet ”Radiant”). Motiven är baserade på teckningar av Pamela Colman Smith och korten tillverkas av U.S Games Systems.

Jag använder denna lek ofta av flera olika anledningar. För det första så är korten plastade och av riktigt bra kvalitet. De tål i princip hur många blandningar som helst utan att bli slitna. För det andra så är det en bra lek att lära sig grunderna på då de flesta lekar är baserad på denna. Kan du kortens betydelse i den här leken innebär det att du i princip kan använda vilken lek du vill (baserad på samma system). Motiven är inte provokativa och passar därför många olika typer av människor (utan att riskera upprörda känslor).

Jag gillar den här leken bättre än originalversionen som jag tycker känns lite ”urvattnad” i jämförelse. Ibland kan jag dock tycka att korten är lite intetsägande och opersonliga fast det egentligen är både mycket symbolik och djup i motiven.

För mig läser korten bra, men ibland kan jag tycka att det blir lite väl optimistiska läggningar. Det är en ”snäll” tarotlek på  det sättet.

Leken har  totalt 78 kort och de fyra sviterna kallas;

* Pentacles

* Wands

* Cups

* Swords

Beskrivningen på förpackningen lyder:

”A vibrantly recolored version of the original Rider-Waite Tarot. Explore the most cherished, popular tarot deck in the world with a new radiance to guide you”.Leave a Reply