feb 15, 2011

Posted by in Mina tarotkort | 0 Comments

Vanessa Tarot

En modern, rolig och annorlunda tarotlek som ändå följer den klassiska Rider-Waite lekens system.

Vanessa tarot är skapad av Lynyrd Narciso och publicerad av U.S Games System. Korten är något mindre i storlek än de allra flesta tarotkort och är ganska stumma. Kvaliteten har ändå visat sig hålla för många blandningar utan att bli naggade.

Tarotleken ska vara inspirerad av vår tids kvinnliga hjältar inom popkultur, Tv, filmer och serietidningar. Därför föreställer också nästan alla karaktärer på korten kvinnor.

Jag tycker att motiven på korten är mycket talande och leken är lätt att läsa och förstå (speciellt om man sedan tidigare är bekant med till exempel Rider-Waite). Att motiven också återspeglar vår egen tid (både vad gäller scener och symboler) tror jag bidrar till att man lätt kan relatera och känna igen sig i de olika situationerna. Ett tydligt exempel på detta är kortet ”The Chariot” som klassiskt brukar föreställa en vagn dragen av två hästar/sfinxer. I Vanessa Tarot föreställer kortet istället en kvinna körandes en bil (se bilderna längre ned för jämförelse).

Kortens motiv är ”snälla” och inte något av korten känns läskiga. Jag kan mycket väl tänka mig att rekommendera Vanessa Tarot som ”första tarotlek”, speciellt om personen i fråga är en tonårstjej.

Vanessa Tarot kommer förpackad i en söt lila metallask och det följer med ett litet häfte som bland annat innehåller kort information om kortens betydelse.

Leken innehåller totalt 78 stycken kort och de fyra sviterna kallas:

* Coins (Pentacles i Rider-Waite)

* Wands

* Cups

* Swords

På asken står det:

With humor, glamour, and an attitude of adventure, the daring darlings of Vanessa Tarot share all their special Tarot secrets.”

 

Kortet ”The Chariot” från Vanessa Tarot samt Radiant Rider-Waite Tarot

Leave a Reply