mar 2, 2011

Posted by in Mina tarotkort | 0 Comments

Mystic Dreamer Tarot

Mystic Dreamer Tarot är skapad av Heidi Darras, textboken är skriven av Barbara Moore och den är publicerad av Llewellyn.

Mystic Dreamer Tarot säljs som ett paket med 78-Tarotkort i standardformat, en textbok på 250 sidor och en medföljande svart Tarotpåse.

Tarotleken följer Rider-Waite traditionen både när det gäller motiven och kortens betydelse. Korten är digitalt framställda och mycket rika på detaljer.

Jag tycker att Mystic Dreamer Tarot är en vacker Tarotlek, men skulle önska att korten var något större. De många detaljerna kommer inte till sin rätt och jag uppfattar tyvärr korten som ”plåttriga”. Det är också anledningen till att jag inte använder korten så ofta. Jag lyckas inte läsa den ”flytande”, utan får ständigt lyfta upp korten för att kunna se och studera alla detaljer. Även ramen kring motiven tycker jag stjäl för mycket uppmärksamhet och distraherar. I övrigt känns motiven fantasifulla, moderna och nytänkande. Några av korten är fantastiskt fina och jag gillar speciellt ”The Moon”, ”The Lovers” och ”The Hermit”.

Boken av Barbara Moore (som är en välkänd författare inom Tarot) är välskriven och ger utförliga beskrivningar av samtliga kort. Enligt mig är bokens främsta styrka kapitlet om läggningar med många olika förslag. Här finns några riktiga guldkorn!

Leken innehåller totalt 78 kort och indelad i sviterna:

  • Pentacles
  • Wands
  • Cups
  • Swords

”Surreal Shadows, Mystical Dreams”

Mystic Dreamer Tarot

 

Leave a Reply