mar 23, 2011

Posted by in Tarotartister | 3 Comments

Patrick Valenza

Patrick Valenza är skaparen bakom Deviant Moon Tarot som publicerades 2008 och har ytterligare flera nya Tarotprojekt på gång.

Patrick Valenzas illustrationer och teckningar har en mycket speciell artistisk stil och det gör Tarotkorten unika och kreativa. Detta tillsammans med hans stora kunskap för Tarot (Patrick har under många år, redan från barndomen, intresserat sig för och studerat Tarot) anser jag gör hans Tarotlekar ovanligt inspirerande och intressanta.

Vid skapandet av Deviant Moon Tarot hämtade Patrick inspiration från kyrkogårdar och några av motiven består av fotografier från bland annat olika gravstenar, men också från vardagliga ting som till exempel ringklockor till cyklar och dammsugare.

Extra intressant tycker jag är att Patrick säger att kortens motiv kom till honom i drömmar. Se till exempel följande citat från Tarotsophist International:

”Many of the images came to me fully finished in dreams., literally out of nowhere. Sometimes I had to ”wait” months for the card to reveal itself”.

Patrick har en egen blogg där man kan läsa mer om Deviant Moon Tarot och hans kommande projekt. Mycket väl värt ett besök!

Jag ser med spänning fram emot Patricks nya Tarotprojekt!

Deviant Moon Tarot

  1. jag har lagt till dig nu <3 kram <3

  2. De var helt klart speciella, lite småläskiga tycker jag 🙂

  3. Ja, det är du inte ensam om att tycka 🙂
    Jag (som är lite konstig) tycker jätte mycket om den här Tarotleken. Jag har den, men har tyvärr inte använd den så mycket ännu. Kanske dags att plocka fram den och verkligen ”lära känna” den nu…

    Hur går det för dig? Har du kommit igång med Tarot? 😉

Leave a Reply