apr 2, 2011

Posted by in Att använda tarot | 3 Comments

Tarotregler – eller inte…

Jag har både hört och läst om diverse ”Tarotregler”. Det ska alltså vara olika regler som bör följas för att få en så lyckad läggning och ”närhet” till korten som möjligt. Här är några exempel på regler som jag har hört:

 • Korten måste förvaras i en svart tygpåse (gärna av något specifikt material)
 • Ingen annan får röra korten
 • Du måste blanda korten ett visst antal gånger
 • Du behöver levande ljus och rökelse

Det finns säkert en massa mer, men mitt råd är att följa sunt förnuft och det som känns rätt och riktigt för dig. Om du behöver göra en viss ceremoni eller liknande för att komma i rätt stämning så kör på! Men jag tycker inte att man ska göra det bara för att man läst eller hört det någonstans.

Varför skulle korten behövas förvaras på ett speciellt sätt? Självklart håller korten längre om dom skyddas i till exempel en tygpåse eller sin kartong, men någon regel är det knappast.  Jag är försiktig med alla mina ägodelar och speciellt sådana som jag tycker om. Det är också av den anledningen som jag har mina Tarotkort i deras medföljande boxar eller tygpåsar samt har dom undanstoppade i lite lådor varstans.

Att ingen annan får röra Tarotkorten verkar höra samman med att de skulle bli ”orena” och liksom ”besmittade” av någon annans energi. Även här tycker jag att man gör precis som man vill. Känner du dig bekväm med att en annan person rör dina kort så är det helt ok. Jag har inget problem om någon vän eller familjemedlem vill titta och känna på mina kort. Jag vill dock inte att vem som helst ska tafsa på dom. Däremot så är det för mig självklart att vara ren om händerna när jag hanterar mina kort. Helt enkelt bara för att jag inte vill att dom ska bli smutsiga och nedsölade.

Blanda korten tills du anser dig vara klar och gör sedan din grej (behöver inte vara svårare än så).

Levande ljus och rökelse är fint och stämningsfullt. Det kan bidra till att du slappnar av och därför blir ”öppnare” mot din intuition. Jag använder ljus och rökelse ibland när jag har lust. Annars kör jag på i vanligt hederlig elektriskt ljus och matos. Det går också bra.

Jag har så klart etiska och moraliska riktlinjer som jag följer när jag lägger Tarot, men mer om det kommer i ett annat inlägg.

Hur tänker ni kring det här och har ni några speciell ceremonier eller regler kring Tarot som ni följer?

 1. Jag tackar alltid korten när jag är klar. Sedan har jag dom i svart silkestyg och ingen annan får röra 🙂

  Hederligt elektriskt ljus och mat os 🙂

 2. Jag låter ingen annan röra i mina om inte jag har gett tillåtelse till det. Har levande ljus och ibland rökelse, beror på humöret. Sen tackar jag korten när jag är klar.

 3. Visst är han! 😉
  Ja, det är sant att man blir totalt utmattad. Inte många nätter jag sovit sen min älskling åkte till Libyen :S Tack, det hoppas jag med 🙂

Leave a Reply