okt 28, 2012

Posted by in 1 korts läggningar, Dagens kort | 7 Comments

Dagens kort – lite annorlunda

Vi är många som drar dagens kort för att se vilket tema dagen kommer att få, vad vi ska tänka på, fokusera på och så vidare. Det är också ett vanligt sätt att lära sig tarotkortens betydelse. Har ni tänkt på att detta kan göras omvänt också? Nämligen så här:

Dra ett kort på morgonen, men titta inte på det (som man ju vanligtvis gör med ”dagens kort”) utan lägg det bara åt sidan. På kvällen tar du en stund och reflekterar över dagen. Hände något särskilt? Försök sedan gissa vilket tarotkort som du dragit på morgonen och kolla om du har rätt genom att vända på kortet du tidigare lagt åt sidan.

Detta är ett mycket bra sätt att öva din intuition samt din förmåga att tolka och förstå korten. Kan du inte korten tillräckligt bra? Gissa då inte vilket kort du valt, utan istället på vad du tror kortet kommer innehålla (ex: betydelse, motiv, färger). Kolla sedan om du haft rätt med hjälp av den källa du vanligtvis använder för att lära dig korten.

Om ni testar, skriv gärna och berätta hur ni tycker att det fungerar!

 

  1. Jag har testat denna några gånger och resultatet har ibland varit helt otroligt och andra gånger mindre bra 🙂 Jag tror absolut att det är ett bra sätt att träna på. Tack för tipset!

  2. Intressant idé! Ska prova det imorgon. Återkommer med hur det gick.

  3. Vilken intressant idé 🙂

  4. Hej, nu har jag smygit runt på massa sidor och kom på att jag ska börja presentera mig.=) Har några svåra år bakom mig och tagit tag i allt andligt igen, som jag började med som tonåring. Nu med helt annan intension av att verkligen ta med mig allt i vardagen. Så jag är ny kan man säga.=) jätte intressant och timmarna flyger iväg av läsande och anteckningar. Med massa bra tips från er olika. Har

  5. Vad kul att du tycker det är intressant! Lycka till med din utveckling!

Leave a Reply