mar 3, 2013

Posted by in Olika tarotlekar | 0 Comments

Sirian Starseed Tarot

Sirian Starseed Tarot är en tarotlek av Patricia Cori och Alysa Bartha,  publicerad 2012 av North Atlantic Books.

Sirian Starseed Tarot består av 78 kort precis som en ”vanlig” tarotlek, men både de traditionella sviterna och många av namnen är utbytta. Sviterna i Sirian Starseed Tarot heter crystals, chalices, orbs och flames.  Kort som The Fool heter istället Starseed, Emperor är Reason och The Magician är Indigo. Några av namnbytena är ett medvetet försök att göra Sirian Starseed Tarot mindre hierarkisk och patriarkalisk än vad många av de traditionella tarotlekarna kan upplevas som.  Bilderna på korten består av bland annat fotografier från olika heliga platser i världen och storleken på korten är något större samt vad jag har förstått av bra kvalitet. Den medföljande boken är välarbetad och förklarar väl tanken bakom tarotleken.

Även om  mycket är annorlunda går inte Sirian Starseed Tarot helt ifrån Rider-Waite traditionen och många av bilderna går tydligt känna igen för oss som är vana att arbeta med  mer traditionella tarotlekar.

Patricia Cori har tidigare skrivit flera böcker kring ämnet Starseed, bland andra Själens kosmos och Atlantis uppstår.  I korthet är Starseed  planterade på jorden av högre dimensioner och andra stjärnsystem för att hjälpa till med jordens andliga utveckling. Detta tema är något som naturligtvis är återkommande och genomsyrar Sirian Starseed tarot.

Sirian Starseed tarots hemsida kan du läsa mer.

I Sverige kan Sirian Starseed tarot bland annat köpas från Adlibris för 185 kronor och Bokus för 178 kronor.

Sirian Starseed Tarot

Ace of orbs Sirian Starseed

Sage of chalices Sirian Starseed

Streanght Sirian Starseed

Bilderna lånade från Aeclectic Tarot

Någon som använder Sirian Starseed Tarot? Ni andra, är det en tarotlek som lockar?

Nova

Leave a Reply